Uudet nettisivut

24.8.2010

verkoston uudet netti-sivut löytyvät osoitteesta

http://scienceverkosto.yhdistysavain.fi/

Jatkossa osoite www.scienceverkosto.fi tulee ohjautumaan em sivustolle. Näitä sivuja ei enää päivitetä!


Kevään Science-stipendit

25.4.2010

Hei,

Science-verkoston kautta on mahdollista saada Science-stipendejä opiskelijoille jaettavaksi. Koulu päättää itsenäisesti kelle haluavat stipendin/stipendit myöntää. Puolet stipendistä (max 50e/stipendi) tarjoaa verkosto ja toisen puolet (max 50 e/stipendi) tulee löytyä koululta. Mikäli haluatte antaa useamman kuin yhden stipendin niin laita koordinaattorille lista stipendinsaajien nimistä “paremmuusjärjestykseen”. Kunhan on selvinnyt kuinka moni kouluista on halukas tarjoamaan stipendiä niin tämän jälkeen päätetään myös montako stipendiä/koulu on mahdollisuus jakaa. Verkostolta on kuitenkin jokaiselle koululle saatavilla vähintään 100 e  stipendeihin. Stipendien anomukset, stipendinsaajien nimet  ja kaupungin/kunnan tiliyhteystiedot koordinaattorille osoitteeseen science.verkosto@gmail.com 5.5. mennessä!

HUOM! Myös oppilaiden tiedeleireille (ei Cern) on mahdollista hakea tukea. Näistä myös haku 5.5. mennessä koordinaattorille.


Opintomatkojen matkaohjelmat (päiv. 5.5.2010)

7.4.2010

Päivitetyt opettajien  ja opiskelijoiden opintomatkojen ohjelmat löytyvät täältä. Ohjelmat voivat vielä muuttua jonkin verran. Päivitän niitä siivuille sitä mukaa:

Opettajat:Kööpenhamina 9.-12.5.2010

HUOM! Opettajien matkalla vielä muutama paikka vapaana. Ilmoittaudu pikaisesti koordinaattorille!

Opiskelijat: München 23.-26.5.2010


SciFest Joensuussa

7.4.2010

Science-verkosto tukee lähiauleiden (Itä-Suomi) lukioiden osallistumista Joensuussa 14.-17.4. järjestettävään tiedetapahtumaan. Verkosto korvaa puolet opettajien ja opiskelijoiden matkakuluista. Ota yhteyttä koordinaattoriin!  http://www.scifest.fi/


Opettajille koulutusmatka Tanskaan

29.3.2010

Science-verkosto järjestää opettajille koulutusmatkan Tanskaan 10.-12.5.2010. (ohjelmalliset päivät, menolento on syytä olla jo su 9.5.) Matkan tarkoituksena on tutustua tanskalaiseen tiede-opetukseen sekä paikallisiin Science-alan yrityksiin. Verkosto maksaa osallistujille hotellin sekä max.350e matkakuluihin kuitteja vastaan.  Tarkempi matkaohjelma sekä -ohjeistus löytyy täältä. Ohjelma on alustava ja voi hieman muuttua. Mukaan otetaan n. 20 opettajaa. Mikäli ilmoittautujia on ylimäärin pyrimme ottamaan mukaan opettajia mahdollisimman monesta eri koulusta. Ilmoittautuminen tapahtuu koordinaattorille sähköpostitse.  Sitovat ilmoittautumiset 12.4.2010  mennessä koordinaattorille. Tervetuloa mukaan matkalle!


Time for Nano -koulutuspäivän sisältö

13.1.2010

Heurekassa järjestettävän nanoteknologiäpäivästä löytyy lisätietoa Heurekan sivuilta täältä Muistathan, että verkosto korvaa puolet matkakuluista. Mikäli haluat matkakulukorvauksen, niin ilmoittaudu päivään suoraan koordinaattorille (science.verkosto@gmail.com). Tervetuloa mukaan koulutukseen!


Tekniikan päivät 14.-15.1.2010

9.1.2010

tp_fiTeemaksi on tällä kertaa valittu tuli, yhtenä neljästä Aristoteleen elementistä. Ohjelma koostuu noin 90 asiantuntijapuheenvuorosta. Johtavana ajatuksena ohjelman kokoamisessa on aiheen käsittely muillekin kuin alan asiantuntijoille.

Tuliaihetta käsitellään eri teemojen kautta. Pohditaan palamisen fysiikkaa ja kemiaa, samoin teknisiä sovelluksia energiatekniikan, liikenteen ja metallurgian kautta. Koska tulen yhteydessä puhumme paljon polttotekniikasta, tuo aihe luonnollisesti ilmastonmuutos- ja muut ympäristöasiat esille. Nämä yhteiskunnalliset aiheet ovat ohjelmassa mukana, samoin tulen mukana olo ihmisten arjessa. Erilaisia näkökulmia aiheisiin saadaan käsittelemällä tulta toisaalta hallitsemattomana elementtinä, toisaalta sen hyötykäyttöä sekä näkymätöntä palamista mm. soluhengityksen muodossa.

Tiedeyhteisöjen ja yritysten lisäksi tapahtumassa on mukana lukuisa joukko yhteiskunnallisia ja arkielämän vaikuttajia kuten tiedekeskus Heureka, Suomen Pelastusalan keskusjärjestö sekä museoita ja taiteilijoita tuottamassa tapahtumaan oleellisesti kuuluvaa sisältöä asiantuntijoiden esitysten rinnalle. Paikalla myös TKK:n sekä Lappeenrannan, Oulun ja Tampereen teknilliset yliopistot esittäytymässä.

Verkosto maksaa päivään osallistuvien opettajien ja opiskelijoiden matkoista puolet. Ellei paikan päälle meno onnistu,  voi tapahtumaa seurata myös verkkosivuilla webcastingina tai myöhemmin videotallenteena. Lisätietoja www.tekniikanpaivat.fi


Hyvää joulua!

23.12.2009

Koordinaattori kiittää kuluneen vuoden yhteistyöstä sekä toivottelee rauhallista joulua.  Kaikkea hyvää vuodelle 2010!


Opiskelijoille opintomatka Müncheniin keväällä 2010

4.11.2009

Science-verkostoon kuuluvien koulujen opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta osallistua opintomatkaan Müncheniin toukokuussa 2010. Tässä hyvä kohde kevään stipendejä ajatellen! Matka on räätälöity opiskelijoita varten. Ohjelma on mielenkiintoista sekä monipuolista tarjoten opiskelijalle kansainvälisiä luonnontieteenelämyksiä. Matkalle otetaan mukaan 1-3 oppilasta/koulu ja on tarkoitettu lukion 1. – 2. luokkalaisille. Opiskeljoiden mukaan lähtee 1-3 opettajaa. Ensisijalla matkalle ovat verkoston toimintaan aktiivisesti osallistuneiden koulujen opiskelijat. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

Lisätietoja tästä sekä verkoston koordinaattorilta.

Uusien kouluille muutamia paikkoja jäljellä. Ilmoittautumiset 15.1.2010 mennessä sähköpostitse science.verkosto@gmail.com

PS. Keväälle on suunnitteella opettajille opintomatka Tanskaan. Lisätietoja asiasta myöhemmin.


TimeForNano -koulutuspäivä

4.11.2009

Heurekassa järjestetään opettajille TimeForNano -koulutuspäivä torstaina 28.1.2010 kello 9–16. Maksuttomassa koulutuspäivässä saa tietoa siitä, kuinka nanoteknologiasta voi kertoa kouluympäristössä. Koulutuspäivässä kuullaan nanoteknologian tutkijoita ja tutustutaan käytännössä NANOKIT-pakettiin. Siinä on kymmenen kokeilukohdetta, joita voi käyttää opetuksessa tai luokassa vapaasti hyväkseen (osa ovat samoja kuin keväällä Münchenissä nähdyt). Kohteiden joukossa ovat mm. magic sand, nano-textile, magnetic probe, Memory Metal and ferrofluid. Näiden esittely- ja taustatekstit suomennetaan. Ne, jotka lupaavat antaa palautetta NANOKITistä, saavat tapahtumasta oman paketin mukaan ilmaiseksi.

Työpajoissa voi myös testata DECIDE-keskustelupeliä, jonka avulla voi muodostaa oman käsityksensä nanotieteiden eettisistä kysymyksistä. Mitä haasteita ja mitä etuja nanotieteet tuovat tulevaisuudessa? Lisäksi TimeForNano -koulutuspäivässä kuulee tulossa olevasta koululaisten YouTube-kilpailusta rahapalkintoineen. Ensimmäiseen TimeForNano -koulutuspäivään otetaan mukaan 30 opettajaa, ja näistä paikoista 20 on varattu SCIENCE-verkostoon kuuluville opettajille. Koulutuspäivän päätteeksi on mahdollisuus tutustua Heurekan näyttelyihin. Ilmoittautuminen koordinaattorille viimeistään 15.1.2010: science.verkosto@gmail.com Science-verkosto maksaa koulutukseen osallistuvien matkakuluista puolet!

Käytännönläheisessä koulutuspäivässä kerrotaan lisäksi 11.3. kello 9–15 Heurekassa toteutettavasta maksuttomasta NANODAY-tapahtumasta, joka on suunnattu opettajien lisäksi lukiolaisille. Opettajien koulutuspäivään osallistuvat voivat varata ennakkoon maksimissaan 30 hengen koululaisryhmälleen paikat maaliskuun tapahtumaan.