WordPress -blogipalvelu: tilaa uusi varhaiskasvatuksen tai perusopetuksen blogi

Tampereen kaupungin kasvatus ja opetus

Tällä lomakkeella voit tilata uuden blogin. Saat tiedon blogin luomisesta sähköpostilla. Blogin tilaaminen ei aiheuta mitään kustannuksia. 

 

Tilaajan tiedot

Blogin asetukset

Blogien osoitteet ovat oletuksena muotoa alkuosa.blogit.tampere.fi (esim. korota.blogit.tampere.fi).
Testaa onko haluamasi blogin osoite jo varattu! Blogin osoitetta ei voi muuttaa jälkikäteen kuin poikkeustapauksessa. Huomioi blogin käyttöaika blogin osoitteen alkuosaa miettiessäsi. Jos esim. käyttöaika tulee olemaan pidempi kuin yksi vuosi niin luokan nimeen tai vuosilukuun sidottu osoite ei ole suositeltava.

Lisähintaan myös muut osoitteet blogille ovat mahdollisia esim. projekteille. Kysy tarkemmin blogipalvelun yhteyshenkilöltä.

Blogin ylläpitäjät voivat muuttaa blogin nimeä, ulkoasua ja muita asetuksia.

Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti julkisten blogien ja pienten verkkosivustojen toteuttamiseen opetuskäyttöön ja opetuksen projekteille.

Kirjautumisen taakse suojattuja blogeja on mahdollista toteuttaa, mutta tällöinkin blogiin tallennettuihin tiedostoihin on mahdollista päästä käsiksi tiedostojen suoralla osoitteella.

Oppilailta / opiskelijoilta (ja alle 18-vuotiaiden huoltajilta) on kysyttävä suostumus, jos:

A. Julkiseen blogiin tallennetaan teoskynnyksen ylittäviä sisältöjä (esim. itse kirjoitetut blogiartikkelit ja omat valokuvat)

B. Suojattuun blogiin tallennetaan teoskynnyksen ylittäviä tiedostoja (esim. omat valokuvat). Pelkkien blogiartikkeleiden tallentamiseen suojattuun blogiin ilman liitetiedostoja ei tarvita erillistä suostumusta.

Blogille tulee määritellä käyttöaika, mihin asti blogia tullaan käyttämään. Huomioi käyttöaika myös blogia nimetessä.

valitse aika kalenterista

Blogin käyttäjät

Kursseille, ryhmille ja luokille suositellaan yhteistä blogia, jonka ylläpitäjä on opettaja. Oppilaat / opiskelijat ovat blogin kirjoittajia. Ylläpitäjät voivat muokata blogin käyttäjiä ja käyttäjien oikeuksia. Kirjoittajat voivat julkaista blogissa uusia artikkeleita.

Oppilaille / opiskelijoille ei ole mahdollista luoda omia kurssikohtaisia blogeja. Vain yksi henkilökohtainen blogi oppilasta / opiskelijaa kohden on mahdollista. Varmista ennen tilausta, ettei oppilailla ole jo entuudestaan blogia blogit.tampere.fi-palvelussa.

Blogien ylläpitoon kirjaudutaan opetusverkon tunnuksilla. Ulkopuolisille käyttäjille voidaan luoda palvelukohtaiset tunnukset (anna tällöin nimen lisäksi sähköpostiosoite).

Lisätiedot

Tietojen lähetys