Opintojen kuvaus

Opinnot tarjoava oppilaitos: Tampereen kesäyliopisto

Opintojakson koodi: 109306


Opintojakson nimi: Portugalin jatkokurssi 2


Opintojakson alkamisajankohta: 26.01.2019

Opintojakson päättymisajankohta: 30.03.2019


Laajuus opintopisteinä: 2


Paikka:

Tampere


Laajuus (op)

2.0

Oppiaine

Portugali

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Helsingin yliopisto - Kielikeskus

Ajankohta

26.1.–30.3.2019 lauantaisin klo 10.00–13.45 seuraavina päivinä (7 kertaa):
26.1., 2.2., 16.2., 23.2., 16.3., 23.3. ja 30.3.

Opetuspaikka

26.1. ja 2.2. Tampereen yliopiston Päätalo (Kalevantie 4), luentosali A05

16.2., 23.2. Tampereen kesäyliopisto, Kalevantie 7 C, 7. krs, koulutustila Helmi

16.3. Tampereen yliopiston Päätalo (Kalevantie 4), luentosali A05

23.3. Tampereen kesäyliopisto, Yliopistonkatu 60 A, 4. krs, koulutustila Suvituuli

30.3. Tampereen kesäyliopisto, Kalevantie 7 C, 7. krs, koulutustila Helmi

Opettaja

FM Tommi Ingalsuo

Kohderyhmä / edeltävät opinnot

Portugalin jatkokurssi 1 tai vastaavat tiedot. Lähtötaso: A2 (eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla)

Tavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija

Sisältö

Kurssilla harjoitellaan kaikkia kielitaidon keskeisiä alueita (lukeminen, kirjoittaminen, kuunteleminen, puhuminen) harjoitellaan. Aihepiireinä mm. tulevaisuudensuunnitelmat, yhteiskunta ja ajankohtaisaiheet, luonto, ympäristö ja maantiede, taiteet. Kieliopissa perehdytään mm. gerundiin, persoonalliseen infinitiiviin, indikatiivin ja konjunktiivin loppuihin aikamuotoihin, passiiviin.

Kappaleiden tekstit ja sanastot sekä kattavasti esiteltävä keskeinen kielioppiaines antavat vankan peruskielitaidon, jota harjoitellaan runsailla ja monipuolisilla tehtävillä. Kirjallista ilmaisua kehitetään pienin kurssin mittaan palautettavin vapain tuotoksin. Suullista kielitaitoa aktivoidaan tunneilla tehtävillä pariharjoituksilla ja ymmärtämistä kuunteluharjoituksilla. Oppimateriaali tarjoaa myös runsaasti tietoa maantuntemuksesta ja tapakulttuurista.

Suoritustapa      

Kontaktiopetusta 28 oppituntia (à 45 min.) ja itsenäistä työskentelyä noin 30 tuntia. Arviointi perustuu kirjalliseen loppukokeeseen, aktiiviseen tuntityöskentelyyn, tehtyihin kotitehtäviin ja kurssin aikana palautettaviin kirjallisiin tuotoksiin. Opintojakson suorittamiseksi opiskelijan tulee osallistua vähintään 75 %:iin lähiopetustunneista.

Arvostelu asteikolla hyväksytty – hylätty.

Kuulustelut

Loppukokeen ja uusinnan ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.
Kuulusteluun ilmoittaudutaan viimeistään viisi työpäivää ennen tenttiä sähköisellä lomakkeella. Tenttipaikan näet tenttikalenteristamme.

Oppimateriaali

Ingalsuo, Tommi: Tudo Bem? 2, SanomaPro.
ISBN: 9789526333014

Oppikirja ei sisälly kurssimaksuun.
Lisäksi käytetään opettajan omaa materiaalia.

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Opintojakson hinta on 105 €. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan verkkomaksuna Tampereen kesäyliopistoon 90 €. Helsingin yliopiston yliopistomaksun 15 € opiskelija maksaa Avoimeen yliopistoon ilmoittautumisen yhteydessä. Ohjeet Avoimeen yliopistoon ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostitse ennen opintojakson alkua. Opintomaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta ja rajatusta opinto-oikeudesta.

Aikaisen ilmoittautujan etu 16.12.2018 asti

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 16.12. ja maksa kurssimaksu ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna, niin saat aikaisen ilmoittautujan edun 10 euroa (huomioitu hinnassa)!

Lukioyhteistyö

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Tampereen seudun toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen kesäyliopiston järjestämiin avoimiin yliopisto-opintoihin ja korkeakoulutasoisiin kieliopintoihin maksutta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä.

Opintojakson normaalihinta on 105 euroa.

Lukio-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Jos opiskelet jossain yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvassa toisen asteen oppilaitoksessa, ilmoittaudu opintoihin Korota-tarjottimen kautta avautuvalla e-lomakkeella. Pääset Korota-tarjottimelle tästä.

Katso myös

Jatkokurssi 2 on jatkoa syyslukukaudella 2018 järjestetylle portugalin jatkokurssi 1:lle.

 

Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.


Ilmoittautuminen

Kun täytät alla olevasta Ilmoittaudu opintojaksolle -linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen, se menee opinto-ohjaajallesi, joka voi hyväksyä tai hylätä ilmoittautumisesi, ja sen jälkeen oppilaitoksesi rehtorille/koulutuspäällikölle, joka päättää maksuttoman opinto-oikeuden myöntämisestä.

Opintojen peruuttaminen

Ellet jostain syystä otakaan saamaasi opiskelijapaikkaa vastaan, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi opinnot tarjoavan korkeakoulun toimistoon. Jos jätät saapumatta kurssille ilmoittamatta peruutuksesta etukäteen tai keskeytät opintosi muusta syystä kuin lääkärintodistuksella osoitetun sairauden vuoksi, peritään koko opintomaksu sinulta itseltäsi. Jos joudut keskeyttämään jo aloittamasi opinnot, ilmoita asiasta mahdollisimman nopeasti ja toimita kopio lääkärintodistuksesta korkeakoululle.


Ilmoittautuminen alkaa: 06.11.2018

Ilmoittautuminen päättyy: 20.01.2019On liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua.
Takaisin