Opintojen kuvaus

Opinnot tarjoava oppilaitos: Tampereen yliopisto, Juniversity

Opintojakson koodi: Lumate2020


Opintojakson nimi: Molekyylibiologian laboratoriokurssi lukiolaisille


Opintojakson alkamisajankohta: 28.08.2020

Opintojakson päättymisajankohta: 30.08.2020


Opetusajat: 28.-30.8.2020 (pe 16-19, la 9-15 ja su 9-15)


Laajuus opintopisteinä: 0,5


Linkki: https://sites.tuni.fi/juniversity/nuoret-13-18/kurssit-2-asteen-opiskelijoille/


Kohderyhmä:

Lukiolaiset


Paikka:

BioMediTech, Tampereen Yliopisto, Arvo Ylpön katu 34, Arvo, oppilaslaboratoriot 2 krs.


Sisältö:

Tutustu Life science-tutkijan elämään ja molekyylibiologian perustöihin lukiolaisten omalla laboratoriokurssilla! Kurssilla tutustutaan molekyylibiologian perusmenetelmiin tekemällä DNA- ja proteiinitöitä. Opiskelijat pääsevät itse tekemään mm. PCR-reaktioita, ajamaan geelielektroforeeseja sekä analysoimaan vasta-ainevärjäyksellä proteiinin tuottonäytteitä. Molekyylibiologian töiden lisäksi kurssilla opitaan myös turvallista työskentelyä laboratoriossa.

Perjantaina käydään läpi turvallista työskentelyä laboratoriossa, harjoitellaan pipetointia sekä tehdään ensimmäiset harjoitukset. Lauantaina tehdään DNA töitä ja sunnuntaina proteiineihin liittyviä töitä.


Arviointi:

Kurssista annetaan todistus ja lukiot itse määrittävät opintopisteiden määrän, mutta viikonlopun työt (17h) vastaavat noin 0,5 opintopistettä.


Lisätietoja:

Kurssin hinta on opiskelijalle 100€. Kurssi on opiskelijan itsensä maksettava. Kurssi ei sisälly oppilaitosyhteistyön maksuttomuuden piiriin. Maksimiosallistujamäärä 32 hlöä.

Viikonlopun aikana Kaupin kampuksen alueella ei ole tarjolla ravintolapalveluja, joten oppilaita pyydetään ottamaan mukaan eväät. Eväiden kylmäsäilytys- ja lämmitysmahdollisuus löytyy. Lisäksi jokaisen oppilaan tulisi ottaa sisäkengät. Laboratoriotakin saa lainaan.


Ilmoittautuminen

Kun täytät alla olevasta Ilmoittaudu opintojaksolle -linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen, se menee opinto-ohjaajallesi, joka voi hyväksyä tai hylätä ilmoittautumisesi, ja sen jälkeen oppilaitoksesi rehtorille/koulutuspäällikölle, joka päättää maksuttoman opinto-oikeuden myöntämisestä.

Opintojen peruuttaminen

Ellet jostain syystä otakaan saamaasi opiskelijapaikkaa vastaan, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi opinnot tarjoavan korkeakoulun toimistoon. Jos jätät saapumatta kurssille ilmoittamatta peruutuksesta etukäteen tai keskeytät opintosi muusta syystä kuin lääkärintodistuksella osoitetun sairauden vuoksi, peritään koko opintomaksu sinulta itseltäsi. Jos joudut keskeyttämään jo aloittamasi opinnot, ilmoita asiasta mahdollisimman nopeasti ja toimita kopio lääkärintodistuksesta korkeakoululle.


Ilmoittautuminen alkaa: 01.08.2019

Ilmoittautuminen päättyy: 23.08.2020


Ilmoittaudu opintojaksolle


Takaisin