Kurssikuvaus

Koulumuoto: AM


Oppiaine: Alkoholilainsäädäntö


Kurssin koodi: K19-APASSI-1


Kurssin nimi ja laajuus: Alkoholilainsäädäntö 1,5 osp (sisältää anniskelupassin)


Kurssin opettaja: Hanna-Leena Vuojärvi


Opettajan sähköposti: hanna-leena.vuojarvi@ahlman.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto


Kurssin alkamisajankohta: 04.02.2019

Kurssin päättymisajankohta: 01.04.2019


Ilmoittautuminen alkaa: 20.11.2018

Ilmoittautuminen päättyy: 20.11.2018


Osallistujat: 0/24


Minimi osallistujamäärä, jotta kurssi toteutuu: 1


Opintopisteet:

1,5 osp


Kurssin hinta oppilaitokselle:

100 €


Kohderyhmä:

Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita suorittamaan Sosiaali-ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen hyväksymän anniskelupassin (alkoholilainsäädäntö). Kurssille voi osallistua alle 18 vuotiaana. Useat ravintola-alan kesätyöpaikat vaativat kaikilta työntekijöiltä anniskelupassin suorittamisen, vaikka he eivät tekisikään anniskelutehtäviä.
1.3.2018 alkaen myös 16 vuotta täyttänyt henkilö voi anniskella ravintolassa, 18-v täyttäneen vastaavan hoitajan valvonnassa.
Anniskelupassi antaa pätevyyden toimia vastaavana hoitajana anniskelupaikoissa. Todistuksella osoitetaan, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset sekä kykenevä toimimaan vastaavana hoitajana.


Kurssin tyyppi: Valinnainen (AM)


Tavoitteet:

Anniskelupassin tarkoituksena on arvioida henkilön alkoholilainsäädännön osaamisen riittävyys ja saada alkoholilain 21 b §:n 3 ja 4 momentissa tarkoitettu todistus (= anniskelupassi) siitä, että hän hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Opintojakson ja testin hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa anniskelupassin. Anniskelupassin todistus maksaa 8,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Sisältö:

Keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Lisäksi omaehtoiseen opiskeluusi tietoa mm. alkoholijuomien jaottelusta, boolin alkoholipitoisuuden määrittelemisestä, tietoa juomasekoitusten valmistuksesta sekä erilaisia drinkkien ohjeita. Anniskelupassitesti - Anniskelupassi annetaan sille, joka osoittaa kokeessa hallitsevansa anniskelua koskevat säännökset.


Suoritustapa: Etäopiskelu (kokonaan verkossa)


Oppimisympäristö: Moodle


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssi suoritetaan kokonaan Moodle-oppimisympäristössä. Moodleen avataan jokaiselle viikolle oma kysymyssarja(t), jossa lainsäädäntö on pilkottu pieniin osiin (viikkotehtävien määrä vaihtelee viikoittain).Tehtäviä on seitsemälle viikolle. Ennen testiä kaikki tehtävät on oltava suoritettu hyväksytysti.

PERUTTU!!!!


Arviointi:

Arviointi S-merkinnällä. Läpipääsy vaatii kaikkiin tehtäviin vastaamisen ja alkoholitestin suorittamisen hyväksytysti.


Lähitapaamisten paikka:

Oppilaitos: Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Lähiosoite: Hallilantie 24

Paikkakunta: 33820 Tampere


Linkki: http://www.valvira.fi


Oppimateriaali:

Lainsäädäntö löytyy osoitteesta:

https://www.valvira.fi/documents/14444/221693/Alkoholijuomien_anniskelu.pdf/7eb96d8e-1be8-c5d8-c08f-950738a1a9a3On joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin