Kurssikuvaus

Koulumuoto: AM


Oppiaine: Alkoholilainsäädäntö


Kurssin koodi: S19-ALKO C


Kurssin nimi ja laajuus: Alkoholilainsäädäntö 1 ov (sisältää anniskelupassin)


Kurssin opettaja: Sari Talonen


Opettajan sähköposti: sari.p.talonen@tampere.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Tredu, Åkerlundinkadun toimipiste


Kurssin alkamisajankohta: 03.10.2019

Kurssin päättymisajankohta: 25.11.2019


Ilmoittautuminen alkaa: 15.05.2019

Ilmoittautuminen päättyy: 15.11.2019


Osallistujat: 11/20


Minimi osallistujamäärä, jotta kurssi toteutuu: 16


Opintopisteet:

1,5 osp


Kurssin hinta oppilaitokselle:

100 €


Kohderyhmä:

Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita suorittamaan Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen hyväksymän anniskelupassin (alkoholilainsäädäntö). \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nKurssille voi osallistua alle 18 vuotiaana. Useat alan kesätyöpaikat vaativat kaikilta työntekijöiltä anniskelupassin suorittamisen, vaikka he eivät tekisikään anniskelutehtäviä. \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nAlle 18 v voivat olla anniskelupaikassa kesätyöntekijöinä (tarjoilijoina), muissa toimenkuvissa kuin anniskelussa.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\Todistuksella osoitetaan, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\


Kurssin tyyppi: Valinnainen (AM)


Tavoitteet:

Anniskelupassin tarkoituksena on arvioida henkilön alkoholilainsäädännön osaamisen riittävyys ja saada alkoholilain 21 b §:n 3 ja 4 momentissa tarkoitettu todistus (= anniskelupassi) siitä, että hän hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Opintojakson ja testin hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa anniskelupassin.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\


Sisältö:

Keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Lisäksi omaehtoiseen opiskeluusi tietoa mm. alkoholijuomien jaottelusta, boolin alkoholipitoisuuden määrittelemisestä, tietoa juomasekoitusten valmistuksesta sekä erilaisia drinkkien ohjeita.


Suoritustapa: Etäopiskelu (kokonaan verkossa)


Oppimisympäristö: http://moodle.tampere.fi


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssi suoritetaan kokonaan Moodle-oppimisympäristössä. Moodleen avataan jokaiselle viikolle oma kysymyssarja(t), jossa lainsäädäntö on pilkottu pieniin osiin (viikkotehtävien määrä vaihtelee viikoittain). Tehtäviä on seitsemälle viikolle. Ennen testiä kaikki tehtävät on oltava suoritettu hyväksytysti.
Kurssiin valituille tulee tiedote viimeistään 2 vko:a ennen aloitusta. Testipäivä ilmoitetaan kurssin alussa. Testi pidetään Tampereen seudun ammattiopistolla – Tredu, Santalahdentiellä.

Kurssi on alkanut 3.10, mutta sille voi ilmoittautua vielä 15.11.asti --Testi marras ja joulukuussa


Arviointi:

Arviointi S-merkinnällä. \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nLäpipääsy vaatii kaikkiin tehtäviin vastaamisen ja alkoholitestin suorittamisen hyväksytysti.


Lähitapaamisten paikka:

Oppilaitos: Tampereen seudun ammattiopistolla – Tredu

Lähiosoite: Santalahdentie 10

Paikkakunta: Tampere


Linkki: http://www.valvira.fi


Oppimateriaali:

Lainsäädäntö löytyy osoitteesta: http://www.valvira.fi/ Kohdasta alkoholi - anniskelu - alkoholiasiat ravintolassa (ohje16.5.2018).


Lisätietoja:

sari.p.talonen@tampere.fiOn joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin