Kurssikuvaus

Koulumuoto: AM


Oppiaine: Alkoholilainsäädäntö


Kurssin koodi: S19-APASSI-4


Kurssin nimi ja laajuus: Alkoholilainsäädäntö 1,5 osp (sisältää anniskelupassin)


Kurssin opettaja: Hanna-Leena Vuojärvi


Opettajan sähköposti: hanna-leena.vuojarvi@ahlman.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto


Kurssin alkamisajankohta: 07.10.2019

Kurssin päättymisajankohta: 25.11.2019


Ilmoittautuminen alkaa: 28.08.2019

Ilmoittautuminen päättyy: 07.10.2019


Osallistujat: 2/24


Minimi osallistujamäärä, jotta kurssi toteutuu: 1


Opintopisteet:

1,5 osp


Kurssin hinta oppilaitokselle:

100 €


Kohderyhmä:

Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita suorittamaan Sosiaali-ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen hyväksymän anniskelupassin (alkoholilainsäädäntö). Kurssille voi osallistua alle 18 vuotiaana. Useat ravintola-alan kesätyöpaikat vaativat kaikilta työntekijöiltä anniskelupassin suorittamisen, vaikka he eivät tekisikään anniskelutehtäviä.
1.3.2018 alkaen myös 16 vuotta täyttänyt henkilö voi anniskella ravintolassa, 18-v täyttäneen vastaavan hoitajan valvonnassa.
Anniskelupassi antaa pätevyyden toimia vastaavana hoitajana anniskelupaikoissa. Todistuksella osoitetaan, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset sekä kykenevä toimimaan vastaavana hoitajana.


Kurssin tyyppi: Valinnainen (AM)


Tavoitteet:

Anniskelupassin tarkoituksena on arvioida henkilön alkoholilainsäädännön osaamisen riittävyys ja saada alkoholilain 21 b §:n 3 ja 4 momentissa tarkoitettu todistus (= anniskelupassi) siitä, että hän hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Opintojakson ja testin hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa anniskelupassin. Anniskelupassin todistus maksaa 10 € (maksu suoritetaan ennen testiä, tästä ohjeet vielä erikseen)


Sisältö:

Keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Lisäksi omaehtoiseen opiskeluusi tietoa mm. alkoholijuomien jaottelusta, boolin alkoholipitoisuuden määrittelemisestä, tietoa juomasekoitusten valmistuksesta sekä erilaisia drinkkien ohjeita.
Anniskelupassitesti - Anniskelupassi annetaan sille, joka osoittaa kokeessa hallitsevansa anniskelua koskevat säännökset.


Suoritustapa: Etäopiskelu (kokonaan verkossa)


Oppimisympäristö: Moodle


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssi suoritetaan kokonaan Moodle-oppimisympäristössä. Moodleen avataan jokaiselle viikolle oma kysymyssarja(t), jossa lainsäädäntö on pilkottu pieniin osiin (viikkotehtävien määrä vaihtelee viikoittain).Tehtäviä on seitsemälle viikolle. Ennen testiä kaikki tehtävät on oltava suoritettu hyväksytysti.Testi on maanantaina 25.11.2019 klo 17.30 Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistolla. Anniskelupassin todistus maksaa 10,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Arviointi:

Arviointi S-merkinnällä. Läpipääsy vaatii kaikkiin tehtäviin vastaamisen ja alkoholitestin suorittamisen hyväksytysti.


Lähitapaamisten paikka:

Oppilaitos: Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Lähiosoite: Hallilantie 24

Paikkakunta: 33820 Tampere


Linkki: http://www.valvira.fi


Oppimateriaali:

Lainsäädäntö löytyy osoitteesta:

http://www.valvira.fi/
Kohdasta alkoholi - anniskelu - alkoholiasiat ravintolassa (ohje16.5.2018).

https://www.valvira.fi/documents/14444/221693/Alkoholijuomien_anniskelu.pdf/7eb96d8e-1be8-c5d8-c08f-950738a1a9a3On joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin