Kurssikuvaus

Koulumuoto: LU


Oppiaine: Saksa


Kurssin koodi: S09-SAB100


Kurssin nimi ja laajuus: B-saksan abikertauskurssi 1 ov


Kurssin opettaja: Pirjo Jaakamo


Opettajan sähköposti: pirjo.jaakamo@orivesi.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Oriveden lukio


Kurssin alkamisajankohta: 28.09.2009

Kurssin päättymisajankohta: 22.01.2010


Ilmoittautuminen alkaa: 10.08.2009

Ilmoittautuminen päättyy: 11.09.2009


Osallistujat: 2/20


Opintopisteet:

1ov


Kohderyhmä:

SB2 (kurssit 1-6), SB3 (kurssit 1-6). Myös SB2:n ja SB3:n kurssin 7 suorittaminen ennen abikertauskurssia on suotavaa.


Kurssin tyyppi: Soveltava (LU)


Tavoitteet:

B-saksan abikertauskurssi valmistaa opiskelijoita C-saksan eli lyhyen saksan ylioppilaskirjoituksiin. Sen aikana tutustutaan monipuolisesti ylioppilaskokeessa käytettäviin tehtävätyyppeihin.


Sisältö:

Kurssin aikana tehdään yo-vihkoja (SaC kevät 2004, kevät 2005, syksy 2006 ja syksy 2008) sekä produktiivisia aukkotestejä ja aukkotehtäviä sekä Bonus-tehtäviä (= lyhyeitä kommunikatiivisia kirjoitustehtäviä).


Suoritustapa: Monimuoto-opiskelu (sis.lähiopetuskertoja)


Oppimisympäristö: http://www.orivedenperusopetus.net/moodle/


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssi suoritetaaan osittain verkko- ja osittain kontaktiopetuksena. Opetuksessa käytetään hyväksi moodle-oppimisalustaa. Kontaktiopetus, mm. kuullunymmärtämisharjoitukset, järjestetään tarvittaessa normaalina luokkaopetuksena. Opettajaan voi pitää yhteyttä s-postilla sekä msn-Messengerillä erikseen sovittavana aikana (1 h/vk). Kurssin työmäärä on n. 2 h/vk.


Arviointi:

Kurssin aikana tehdyt työt arvioidaan asteikolla i, a, b, c, m, e, l. Kurssin arvosana määräytyy kurssin aikana tehtyjen yo-kuunteluiden ja -vihkojen sekä lisätehtävien (mm. yo-vihkojen produktiivisten aukkotehtävien, produktiivisten aukkotestien ja Bonus-tehtävien) keskiarvosta. Yo-kuunteluista ja -vihoista otetaan arvosteluun mukaan kolme parasta. Kirjain- ja numeroarvosanat vastaavat toisiaan seuraavasti: i = 4, a = 5, b = 6, c = 7, m = 8, e = 9 ja l = 10.


Oppimateriaali:

Oppimateriaalina ovat lyhyen saksan yo-vihot (SaC kevät 2004, kevät 2005, syksy 2006 ja syksy 2008) sekä produktiiviset aukkotestit ja aukkotehtävät sekä Bonus-tehtävät (= lyhyet kommunikatiiviset kirjoitustehtävät). Kurssilla ei ole käytössä oppikirjaa.


Lisätietoja:

Kurssin aikana kerrataan myös tarvittaessa saksan keskeisiä rakenneasioita.On joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin