Kurssikuvaus

Koulumuoto: AM


Oppiaine: Alkoholilainsäädäntö


Kurssin koodi: K12-2APASSIB


Kurssin nimi ja laajuus: Alkoholilainsäädäntö 1 ov (sisältää anniskelupassin)


Kurssin opettaja: Sari Talonen


Opettajan sähköposti: sari.p.talonen@tampere.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Tredu, Santalahdentien toimipiste


Kurssin alkamisajankohta: 02.04.2012

Kurssin päättymisajankohta: 18.05.2012


Ilmoittautuminen alkaa: 08.02.2012

Ilmoittautuminen päättyy: 30.03.2012


Osallistujat: 20/20


Minimi osallistujamäärä, jotta kurssi toteutuu: 16


Opintopisteet:

1 ov


Kurssin hinta oppilaitokselle:

100 €


Kohderyhmä:

Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita suorittamaan Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen hyväksymän anniskelupassin (alkoholilainsäädäntö). \\r\\n\\r\\nKurssille voi osallistua alle 18 vuotiaana. Useat alan kesätyöpaikat vaativat kaikilta työntekijöiltä anniskelupassin suorittamisen, vaikka he eivät tekisikään anniskelutehtäviä.\\r\\n\\r\\nAlle 18 v voivat olla anniskelupaikassa kesätyöntekijöinä (tarjoilijoina), muissa toimenkuvissa kuin anniskelussa. Säännökset anniskelupaikan vastaavan hoitajan ja hänen sijaistensa edellytyksistä toimia vastaavana hoitajana (AL 21 b §) ovat tulleet voimaan kaikissa anniskelupaikoissa 1.1.2004 alkaen. Todistuksella osoitetaan, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset sekä kykenevä toimimaan c-paikassa vastaavana hoitajana. \\r\\n\\r\\nA- ja B- luvan paikkoihin vaaditaan lisäksi 2 vuoden työkokemus anniskelutehtävissä. Voit toimia anniskelutehtävissä (tarjoilijana), mutta et voi toimia vastaavana hoitajana.


Kurssin tyyppi: Valinnainen (AM)


Tavoitteet:

Anniskelupassin tarkoituksena on arvioida henkilön alkoholilainsäädännön osaamisen riittävyys ja saada alkoholilain 21 b §:n 3 ja 4 momentissa tarkoitettu todistus (= anniskelupassi) siitä, että hän hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Opintojakson ja testin hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa anniskelupassin. Anniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Sisältö:

Keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Lisäksi omaehtoiseen opiskeluusi tietoa mm. alkoholijuomien jaottelusta, boolin alkoholipitoisuuden määrittelemisestä, tietoa juomasekoitusten valmistuksesta sekä erilaisia drinkkien ohjeita.


Suoritustapa: Etäopiskelu (kokonaan verkossa)


Oppimisympäristö: http://moodle.tampere.fi


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssi toteutetaan vain jos osallistujia on vähintään 16. \\r\\n\\r\\nKurssi suoritetaan Moodle- oppimisympäristössä. Lähipäivä järjestetään tiistaina 3.4, klo 17.00-19. Tampereen ammattiopistolla, Santalahdentie 10 (pääovessa opasteet ATK luokkaan A024). Lähipäivä on pakollinen. \\r\\n\\r\\nMoodleen avataan jokaiselle viikolle oma kysymyssarja(t), jossa lainsäädäntö on pilkottu pieniin osiin (viikkotehtävien määrä vaihtelee viikoittain). Tehtäviä on seitsemälle viikolle. Ennen testiä kaikki tehtävät on oltava suoritettu hyväksytysti.\\r\\nTesti viikolla 20 (ma 14.5.12) / Tampereen ammattiopisto, Santalahdentie 10. Anniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Arviointi:

Arviointi S-merkinnällä. Läpipääsy vaatii kaikkiin tehtäviin vastaamisen ja alkoholitestin suorittamisen hyväksytysti.


Lähitapaamisten paikka:

Oppilaitos: Tampereen ammattiopisto, Santalahdentie 10.

Lähiosoite: Santalahdentie 10, 33230 Tampere

Paikkakunta: Tampere


Linkki: http://www.valvira.fi


Oppimateriaali:

Lainsäädäntö löytyy osoitteesta: http://www.valvira.fi/ kohdasta tietopankki - julkaisut ja ohjeet - alkoholi - alkoholiasiat ravintolassa / 09/2010


Lisätietoja:

Kurssi toteutetaan vain jos osallistujia on vähintään 16.On joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin