Kurssikuvaus

Koulumuoto: AM


Oppiaine: Alkoholilainsäädäntö


Kurssin koodi: S12-ALKOv1


Kurssin nimi ja laajuus: Alkoholilainsäädäntö 1 ov (sisältää anniskelupassin)


Kurssin opettaja: Nina Asikainen


Opettajan sähköposti: nina.asikainen@tpa.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Tampereen palvelualan ammattiopisto


Kurssin alkamisajankohta: 15.10.2012

Kurssin päättymisajankohta: 14.12.2012


Ilmoittautuminen alkaa: 20.02.2012

Ilmoittautuminen päättyy: 15.10.2012


Osallistujat: 20/20


Minimi osallistujamäärä, jotta kurssi toteutuu: 10


Opintopisteet:

1 ov


Kurssin hinta oppilaitokselle:

100 €


Kohderyhmä:

Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita suorittamaan Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen hyväksymän anniskelupassin (alkoholilainsäädäntö). Säännökset anniskelupaikan vastaavan hoitajan ja hänen sijaistensa edellytyksistä toimia vastaavana hoitajana (AL 21 b §) ovat tulleet voimaan kaikissa anniskelupaikoissa 1.1.2004 alkaen. Todistuksella osoitetaan, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset sekä kykenevä toimimaan c-paikassa vastaavana hoitajana. A-ja B- luvan paikkoihin vaaditaan lisäksi 2 vuoden työkokemus anniskelutehtävistä. Voit toimia anniskelutehtävissä (tarjoilijana), mutta et voi toimia vastaavana hoitajana.


Kurssin tyyppi: Valinnainen (AM)


Tavoitteet:

Anniskelupassin tarkoituksena on arvioida henkilön alkoholilainsäädännön osaamisen riittävyys ja saada alkoholilain 21 b §:n 3 ja 4 momentissa tarkoitettu todistus (= anniskelupassi) siitä, että hän hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Opintojakson ja testin hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa anniskelupassin. Anniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Sisältö:

Keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Lisäksi omaehtoiseen opiskeluusi tietoa mm. alkoholijuomien jaottelusta, boolin alkoholipitoisuuden määrittelemisestä, tietoa juomasekoitusten valmistuksesta sekä erilaisia drinkkien ohjeita.


Suoritustapa: Etäopiskelu (kokonaan verkossa)


Oppimisympäristö: https://www.mmg.fi/tpa/login/index.php


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssi suoritetaan Moodle- oppimisympäristössä. Lähipäivä järjestetään vk 43, tiistaina 23.10. klo 16.00-18. Tampereen palvelualan ammattiopistossa, Koulukatu 18 (aulassa opasteet). Lähipäivä on pakollinen.Moodleen avataan jokaiselle viikolle oma kysymyssarja(t), jossa lainsäädäntö on pilkottu pieniin osiin (viikkotehtävien määrä vaihtelee viikoittain). Tehtäviä on seitsemälle viikolle. Ennen testiä kaikki tehtävät on oltava suoritettu hyväksytysti.Testi viikolla 50 / Tampereen palvelualan ammattiopistossa, Koulukatu 18.Anniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).Opiskelu 26 t, testi 2t


Arviointi:

Testin hyväksytty suoritus arvioidaan hyväksytty / hylätty arvioinnilla. Hyväksytyn testi suorittaja saa Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen STM:n asetuksen mukaisen anniskelupassi-todistuksen.Arviointi S-merkinnällä.Suoritusmerkinnän saaminen vaatii kaikkiin tehtäviin vastaamisen ja alkoholitestin suorittamisen hyväksytysti.


Lähitapaamisten paikka:

Oppilaitos: Tampereen palvelualan ammattiopisto

Lähiosoite: Koulukatu 18

Paikkakunta: 33200 Tampere


Linkki: http://www.valvira.fi/


Oppimateriaali:

Lainsäädäntö löytyy osoitteesta: http://www.valvira.fi/ kohdasta tietopankki - julkaisut ja ohjeet - alkoholi - alkoholiasiat ravintolassa / Ohje 10/2010On joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin