Kurssikuvaus

Koulumuoto: LU


Oppiaine: Yhteiskuntaoppi


Kurssin koodi: S12-YH6_


Kurssin nimi ja laajuus: Politiikka II - kunnallisvaalit 2012


Kurssin opettaja: Jarmo Lehtinen


Opettajan sähköposti: jarmo.lehtinen@lempaala.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Lempäälän lukio


Kurssin alkamisajankohta: 10.09.2012

Kurssin päättymisajankohta: 02.11.2012


Ilmoittautuminen alkaa: 13.08.2012

Ilmoittautuminen päättyy: 03.09.2012


Osallistujat: 5/16


Minimi osallistujamäärä, jotta kurssi toteutuu: 5


Opintopisteet:

1 ov


Kurssin hinta oppilaitokselle:

100 €


Kohderyhmä:

Tule mukaan, jos olet kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnasta noin yleensä. Kurssilla syvennytään sellaisiin teemoihin, joita ei normaalitunnilla ehditä tai päästä. Kurssilla sinulla on mahdollisuus oivaltaa itse. Kurssille osallistuminen on helpompaa, jos on ehtinyt suorittaa yhteiskuntaopin kurssin (YH1). Välttämätöntä se ei ole. Kurssista on myös apua yhteiskuntaopin kirjoituksiin valmistautumisessa.

Suosittelen LeLun oppilaita valitsemaan tämän kurssin sijaan lukiomme kurssitarjottimella olevan YhK5-kurssin, missä käsitellään jokseenkin samoja asioita.


Kurssin tyyppi: Syventävä (LU)


Tavoitteet:

Tavoitteena on syventää opiskelijoiden (ja vetäjän) ymmärrystä paikallisen päätöksenteon kiemuroista. Etsimme yhdessä vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: millaisia ongelmia kunnissa tällä hetkellä on?Millaisia ratkaisuja puolueet antavat kuntien ongelmiin? Onko tarjotuista ratkaisuista oikeasti apua? Median rooli kunnallisvaaleissa?


Sisältö:

Käytämme tilaisuutta hyväksi ja hyppäämme liikkuvaan kunnallisvaalijunaan. Seuraamme mahdollisimman läheltä keskustelua eri medioissa ja osallistummekin siihen, jos siltä tuntuu.
Politiikassa sattuu ja tapahtuu tällä hetkellä, mutta kuka vetelee naruista?


Suoritustapa: Etäopiskelu (kokonaan verkossa)


Oppimisympäristö: http://kunnallisvaalit2012.wikispaces.com/


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssilaiset tekevät kurssin aikana neljä tehtävää hyödyntäen verkosta löytyvää materiaalia. Tehtävät ovat haastavia, mutta palkitsevia. Mitä syvemmälle sukellat, sen paremmin erotat aarteet!


Arviointi:

Perinteinen 4-10. Aktiivisuus palkitaan.


Oppimateriaali:

Opetuksessa ei käytetä oppikirjaa.


Lisätietoja:

Lähitapaaminen järjestetään, jos se on ohjaajan ja kurssilaisten mielestä aiheellista. Sovimme asiasta, kun ilmoittautumisaika on päättynyt. Muutoin työskentely tapahtuu verkon kautta ja wiki-sivustolla.On joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin