Kurssikuvaus

Koulumuoto: AM


Oppiaine: Alkoholilainsäädäntö


Kurssin koodi: K14-APASSIB


Kurssin nimi ja laajuus: Alkoholilainsäädäntö 1 ov (sisältää anniskelupassin)


Kurssin opettaja: Sari Talonen


Opettajan sähköposti: sari.p.talonen@tampere.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Tredu, Santalahdentien toimipiste


Kurssin alkamisajankohta: 07.01.2014

Kurssin päättymisajankohta: 09.03.2014


Ilmoittautuminen alkaa: 01.03.2013

Ilmoittautuminen päättyy: 20.12.2013


Osallistujat: 20/20


Minimi osallistujamäärä, jotta kurssi toteutuu: 16


Opintopisteet:

1 ov


Kurssin hinta oppilaitokselle:

100 €


Kohderyhmä:

Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita suorittamaan Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen hyväksymän anniskelupassin (alkoholilainsäädäntö).

Kurssille voi osallistua alle 18 vuotiaana. Useat alan kesätyöpaikat vaativat kaikilta työntekijöiltä anniskelupassin suorittamisen, vaikka he eivät tekisikään anniskelutehtäviä.

Alle 18 v voivat olla anniskelupaikassa kesätyöntekijöinä (tarjoilijoina), muissa toimenkuvissa kuin anniskelussa.

Säännökset anniskelupaikan vastaavan hoitajan ja hänen sijaistensa edellytyksistä toimia vastaavana hoitajana (AL 21 b §) ovat tulleet voimaan kaikissa anniskelupaikoissa 1.1.2004 alkaen. Todistuksella osoitetaan, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset sekä kykenevä toimimaan c-paikassa vastaavana hoitajana.

A- ja B- luvan paikkoihin vaaditaan lisäksi 2 vuoden työkokemus anniskelutehtävissä. Voit toimia anniskelutehtävissä (tarjoilijana), mutta et voi toimia vastaavana hoitajana.


Kurssin tyyppi: Valinnainen (AM)


Tavoitteet:

Anniskelupassin tarkoituksena on arvioida henkilön alkoholilainsäädännön osaamisen riittävyys ja saada alkoholilain 21 b §:n 3 ja 4 momentissa tarkoitettu todistus (= anniskelupassi) siitä, että hän hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Opintojakson ja testin hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa anniskelupassin.

Anniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Sisältö:

Keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Lisäksi omaehtoiseen opiskeluusi tietoa mm. alkoholijuomien jaottelusta, boolin alkoholipitoisuuden määrittelemisestä, tietoa juomasekoitusten valmistuksesta sekä erilaisia drinkkien ohjeita.


Suoritustapa: Etäopiskelu (kokonaan verkossa)


Oppimisympäristö: http://moodle.tampere.fi


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssi suoritetaan Moodle- oppimisympäristössä. Lähipäivä järjestetään keskiviikkona 8.1.2014, klo 17.00-19. Tampereen seudun ammattiopistolla – Tredu, Santalahdentie 10 (pääovessa opasteet ATK luokkaan A024).

Moodleen avataan jokaiselle viikolle oma kysymyssarja(t), jossa lainsäädäntö on pilkottu pieniin osiin (viikkotehtävien määrä vaihtelee viikoittain). Tehtäviä on seitsemälle viikolle. Ennen testiä kaikki tehtävät on oltava suoritettu hyväksytysti.

Testi viikolla 10 (to 6.3.14) / Tampereen seudun ammattiopistolla – Tredu, Santalahdentie 10. Anniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Arviointi:

Arviointi S-merkinnällä.

Läpipääsy vaatii kaikkiin tehtäviin vastaamisen ja alkoholitestin suorittamisen hyväksytysti.


Lähitapaamisten paikka:

Oppilaitos: Tampereen seudun ammattiopistolla – Tredu

Lähiosoite: Santalahdentie 10

Paikkakunta: Tampere


Lähitapaamisten ajankohdat: Lähipäivä ke 8.1.14 ja to 6.3.2014


Linkki: http://www.valvira.fi


Oppimateriaali:

Lainsäädäntö löytyy osoitteesta: http://www.valvira.fi/ Kohdasta tietopankki - julkaisut ja ohjeet - alkoholi - alkoholiasiat ravintolassa 11/2012


Lisätietoja:

Sari Talonen, sari.p.talonen@tampere.fiOn joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin