Kurssikuvaus

Koulumuoto: AM


Oppiaine: Alkoholilainsäädäntö


Kurssin koodi: S15-Alkopassi syksy 2015_TPA


Kurssin nimi ja laajuus: Alkoholilainsäädäntö 1 ov (sisältää anniskelupassin)


Kurssin opettaja: Sari Forss


Opettajan sähköposti: sari.forss@tpa.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Tampereen palvelualan ammattiopisto


Kurssin alkamisajankohta: 14.09.2015

Kurssin päättymisajankohta: 06.11.2015


Ilmoittautuminen alkaa: 27.04.2015

Ilmoittautuminen päättyy: 10.09.2015


Osallistujat: 11/20


Minimi osallistujamäärä, jotta kurssi toteutuu: 10


Opintopisteet:

1 ov


Kurssin hinta oppilaitokselle:

100 €


Kohderyhmä:

Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita suorittamaan Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen hyväksymän anniskelupassin (alkoholilainsäädäntö). Kurssille voi osallistua alle 18 vuotiaana. Useat alan kesätyöpaikat vaativat kaikilta työntekijöiltä anniskelupassin suorittamisen, vaikka he eivät tekisikään anniskelutehtäviä. Alle 18 v voivat olla anniskelupaikassa kesätyöntekijöinä (tarjoilijoina), muissa toimenkuvissa kuin anniskelussa. Säännökset anniskelupaikan vastaavan hoitajan ja hänen sijaistensa edellytyksistä toimia vastaavana hoitajana (AL 21 b §) ovat tulleet voimaan kaikissa anniskelupaikoissa 1.1.2004 alkaen. A-ja B- luvan paikkoihin vaaditaan lisäksi 2 vuoden työkokemus anniskelutehtävistä. Voit toimia anniskelutehtävissä (tarjoilijana), mutta et voi toimia vastaavana hoitajana.


Kurssin tyyppi: Valinnainen (AM)


Tavoitteet:

Anniskelupassin tarkoituksena on arvioida henkilön alkoholilainsäädännön osaamisen riittävyys ja saada alkoholilain 21 b §:n 3 ja 4 momentissa tarkoitettu todistus (= anniskelupassi) siitä, että hän hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Opintojakson ja testin hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa anniskelupassin. Anniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Sisältö:

Keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Lisäksi omaehtoiseen opiskeluusi tietoa mm. alkoholijuomien jaottelusta, boolin alkoholipitoisuuden määrittelemisestä, tietoa juomasekoitusten valmistuksesta sekä erilaisia drinkkien ohjeita.


Suoritustapa: Etäopiskelu (kokonaan verkossa)


Oppimisympäristö: https://www.mmg.fi/tpa/login/index.php


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssi suoritetaan Moodle- oppimisympäristössä. Lähipäivä järjestetään vk 36, klo 16.00-18. Tampereen palvelualan ammattiopistossa, Koulukatu 18 (aulassa opasteet). Lähipäivä on pakollinen ja siitä lähetään kutsu sähköpostitse. Moodleen avataan jokaiselle viikolle oma kysymyssarja(t), jossa lainsäädäntö on pilkottu pieniin osiin (viikkotehtävien määrä vaihtelee viikoittain). Tehtäviä on seitsemälle viikolle. Ennen testiä kaikki tehtävät on oltava suoritettu nhyväksytysti. Testi järjestetään Tampereen palvelualan ammattiopistossa, Koulukatu 18. Anniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Arviointi:

Testin hyväksytty suoritus arvioidaan hyväksytty / hylätty arvioinnilla. Hyväksytyn testi suorittaja saa Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen STM:n asetuksen mukaisen anniskelupassi-todistuksen. Arviointi S-merkinnällä. Suoritusmerkinnän saaminen vaatii kaikkiin tehtäviin vastaamisen ja alkoholitestin suorittamisen hyväksytysti.


Lähitapaamisten paikka:

Oppilaitos: Tampereen palvelualan ammattiopisto

Lähiosoite: Koulukatu 18

Paikkakunta: 33200 Tampere


Linkki: http://www.valvira.fi/


Oppimateriaali:

Lainsäädäntö löytyy (13/2014) osoitteesta:http://www.valvira.fi/files/ohjeet/Alkoholiasiat_ravintolassa.pdf \r\nOn joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin