Kurssikuvaus

Koulumuoto: LU


Oppiaine: Alkoholilainsäädäntö


Kurssin koodi: K15-APASSIC


Kurssin nimi ja laajuus: Alkoholilainsäädäntö 1 ov (sisältää anniskelupassin)


Kurssin opettaja: Sari Talonen


Opettajan sähköposti: etunimi.p.sukunimi@tampere.fi, sari.p.talonen@tampere.fi


Kurssin tarjoava oppilaitos: Tredu, Åkerlundinkadun toimipiste


Kurssin alkamisajankohta: 18.01.2015

Kurssin päättymisajankohta: 12.03.2015


Ilmoittautuminen alkaa: 30.04.2015

Ilmoittautuminen päättyy: 10.01.2016


Osallistujat: 0/20


Minimi osallistujamäärä, jotta kurssi toteutuu: 16


Opintopisteet:

1,5 osp


Kurssin hinta oppilaitokselle:

100 €


Kohderyhmä:

Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita suorittamaan Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen hyväksymän anniskelupassin (alkoholilainsäädäntö). \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nKurssille voi osallistua alle 18 vuotiaana. Useat alan kesätyöpaikat vaativat kaikilta työntekijöiltä anniskelupassin suorittamisen, vaikka he eivät tekisikään anniskelutehtäviä. \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nAlle 18 v voivat olla anniskelupaikassa kesätyöntekijöinä (tarjoilijoina), muissa toimenkuvissa kuin anniskelussa.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nSäännökset anniskelupaikan vastaavan hoitajan ja hänen sijaistensa edellytyksistä toimia vastaavana hoitajana (AL 21 b §) ovat tulleet voimaan kaikissa anniskelupaikoissa 1.1.2004 alkaen. Todistuksella osoitetaan, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset sekä kykenevä toimimaan c-paikassa vastaavana hoitajana. \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nA- ja B- luvan paikkoihin vaaditaan lisäksi 2 vuoden työkokemus anniskelutehtävissä. Voit toimia anniskelutehtävissä (tarjoilijana), mutta et voi toimia vastaavana hoitajana.


Kurssin tyyppi: Valinnainen (AM)


Tavoitteet:

Anniskelupassin tarkoituksena on arvioida henkilön alkoholilainsäädännön osaamisen riittävyys ja saada alkoholilain 21 b §:n 3 ja 4 momentissa tarkoitettu todistus (= anniskelupassi) siitä, että hän hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Opintojakson ja testin hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa anniskelupassin.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nAnniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Sisältö:

Keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Lisäksi omaehtoiseen opiskeluusi tietoa mm. alkoholijuomien jaottelusta, boolin alkoholipitoisuuden määrittelemisestä, tietoa juomasekoitusten valmistuksesta sekä erilaisia drinkkien ohjeita.


Suoritustapa: Etäopiskelu (kokonaan verkossa)


Oppimisympäristö: http://moodle.tampere.fi


Kurssin toteutus, tehtävät ja laajuus:

Kurssi suoritetaan Moodle- oppimisympäristössä. Lähipäivä järjestetään viikolla 3, klo 17.00-19. Tampereen seudun ammattiopistolla – Tredu, Åkerlundinkatu. Kurssiin valituille tulee kutsu lähipäivään viimeistään 2 vko:a ennen aloitusta.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nMoodleen avataan jokaiselle viikolle oma kysymyssarja(t), jossa lainsäädäntö on pilkottu pieniin osiin (viikkotehtävien määrä vaihtelee viikoittain). Tehtäviä on seitsemälle viikolle. Ennen testiä kaikki tehtävät on oltava suoritettu hyväksytysti.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nTesti viikolla 10 / Tampereen seudun ammattiopistolla – Tredu, Åkerlundinkatu. Anniskelupassin todistus maksaa 6,00 € (maksu suoritetaan ennen testiä).


Arviointi:

Arviointi S-merkinnällä. \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nLäpipääsy vaatii kaikkiin tehtäviin vastaamisen ja alkoholitestin suorittamisen hyväksytysti.


Lähitapaamisten paikka:

Oppilaitos: Tampereen seudun ammattiopistolla – Tredu

Lähiosoite: Åkerlundinkatu

Paikkakunta: Tampere


Linkki: http://www.valvira.fi


Oppimateriaali:

Lainsäädäntö löytyy osoitteesta: http://www.valvira.fi/ Kohdasta tietopankki - julkaisut ja ohjeet - alkoholi - alkoholiasiat ravintolassa 13/2014


Lisätietoja:

sari.p.talonen@tampere.fiOn joko liian aikaista/myöhäistä ilmoittautua tai kurssi on valitettavasti täynnä.
Takaisin